KLARA Gymnasium i Karlstad

 

Karlstad_byggnad

Viktig information för sökande till vårt Teknikprogram

Som tidigare nämnts på hemsidan har ett administrativt misstag skett i samband med huvudmannabytet för KLARA Gymnasium (från Theducation till Academedia). Detta medförde att skolans tillstånd att bedriva Teknikprogrammet inte överfördes. När misstaget uppdagades var huvudmannabytet redan avslutat och därmed stod skolan utan tillstånd för programmet.

Tillsammans med Skolinspektionen jobbar vi nu på en snabb lösning för att åter kunna bedriva undervisning på Teknikprogrammet. Tyvärr kommer frågan inte vara formellt löst innan webbansökan för gymnasievalet stänger i februari. Av den anledningen kan vi heller inte erbjuda Teknikprogrammet som ett alternativ för er som vill söka programmet nu i januari/februari. Eftersom Skolinspektionen hanterar ärendet skyndsamt ska vi dock kunna erbjuda programmet till omvalsperioden i april/maj.

Vi ber därför er som tänkt söka Teknikprogrammet hos oss att söka ett annat program nu, för att sedan korrigera ert val i omvalsperioden. Vi ser dock gärna att intresserade elever skickar en intresseanmälan till oss redan i den första valperioden, så att vi kan planera verksamheten och utbildningen utifrån det underlag vi får in.

Intresseanmälan skickas till: andreas.johansson@klaragymnasium.se senast 5 februari.

Har ni frågor eller funderingar går det bra att kontakta rektor Andreas Johansson på ovanstående mejladress eller på telefon 0739 – 32 28 96.

 

Andreas Johansson, Rektor

Aktuellt på skolan

Se alla aktuella händelser

Här hittar du vår matsedel